Business Hi-Tech

Kodak nu mai vinde aparate foto cu film in SUA si Europa de Vest

15.01.2004, 00:00 25

Aparatele foto cu film vor ajunge sa mai fie utilizate in cativa ani numai de artisti si de nostalgici. Eastman Kodak s-a decis sa nu mai vanda pe continentul nord-american si in Europa de Vest aparate foto cu film. Compania, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de echipamente fotografice, va comercializa de acum inainte in Statele Unite, Canada si in tarile vest-europene, numai camere foto digitale.
O mica exceptie o va face pentru tarile din vestul Europei, unde va mai comercializa, in afara camerelor digitale, aparate foto cu film, "de unica folosinta", care nu mai pot fi reincarcate.
Totodata, Kodak vizeaza sa-si sporeasca vanzarile la aparatele foto clasice pe pietele emergente unde cererea este in crestere, spun reprezentantii companiei. Printre tarile avute in vedere se numara China, India si cele din Europa de Est sau America Latina. Aici, compania se pregateste sa lanseze in acest an sase noi modele de aparate foto cu film.Majoritatea producatorilor de aparate foto obtin un profit redus sau chiar pierd bani din vanzarea de echipamente. Nu la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste afacerile cu filme si hartie fotografica. Ambele le aduc companiilor o profitabilitate ridicata, dat fiind faptul ca atat filmele cat si hartia sunt, de fapt, consumabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO