Business Hi-Tech

Kodak va printa poze de pe telefon

13.11.2003, 00:00 116

Producatorul de echipament foto Eastman Kodak a semnat un acord de cooperare cu producatorul de telefoane mobile Nokia si cu operatorul de telefonie mobila american Cingular Wireless, pentru ca utilizatorii de celulare cu camera digitala sa isi poata printa fotografiile cu tehnologie Kodak.
Detaliile financiare ale tranzactiei au ramas confidentiale, insa analistii spun ca este inca o piata deocamdata neexplorata pe care Kodak se pregateste sa intre puternic in cadrul eforturilor de relansare a companiei. Unul din cei mai populari producatori de echipament fotografic, Kodak a fost puternic afectata de scaderea continua din ultimii ani a vanzarilor de aparate, filme si produse pentru fotografia pe stil vechi. Compania s-a orientat insa rapid spre tehnologiile digitale, ultima sa isprava in acest sens fiind instalarea de cateva mii de chioscuri automate in toata America, care transfera pe hartie fotografiile digitale.
In urma acordului, Kodak a lansat serviciul Kodak Mobile, care este de acum inainte disponibil abonatilor Cingular. Ei vor putea sa isi transfere automat pozele la Kodak, ele fiind accesibile apoi pe un site de Internet realizat special, de unde le pot scoate pe hartie sau le pot trimite prin e-mail, sau pot fi pastrate pentru un anumit timp. Serviciul costa 3 dolari pe luna si este platit direct in factura de telefon mobil. Cingular Wireless este al doilea operator de telefonie mobila din SUA, cu 23 de milioane de abonati. Acordul cu Nokia prevede adaptarea telefoanelor si a chioscurilor Kodak pentru ca pozele sa poata fi scoase direct de pe mobil pe hartie, la chioscurile automate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO