Business Hi-Tech

Konica Minolta: crestere de 100% a vanzarilor de echipamente color

14.10.2005, 19:09 17

Producatorul de echipamente digitale pentru birou Konica Minolta are in plan sa ajunga anul acesta pe locul intai in Romania pe piata echipamentelor digitale color, compania fiind pozitionata pe locul al doilea, cu o cota de piata de 30,4% inregistrata pe 2004, conform declaratiilor directorului general Helmut Ignat.

"Este posibil sa atingem o crestere de aproximativ 100% a vanzarilor de astfel de echipamente digitale, fata de cele inregistrate anul trecut", a mai spus acesta.

In mediul de business din Romania, majoritatea companiilor inca utilizeaza echipamente multifunctionale care sunt special alb-negru. Urmand tendintele pietei occidentale, si in Romania volumul de documente color este in continua crestere, iar Konica Minolta are in plan sa promoveze tot mai mult echipamentele color destinate mediului office, unde se inregistreaza cele mai rapide schimbari.

Pentru a intampina nevoile din domeniul de business, Konica Minolta a lansat in Romania un nou echipament multifunctional color, bizhub C250, care intruneste atat functii de copiator, de imprimanta si de scanner, dar in acelasi timp poate fi si fax, si toate acestea la o viteza de 25 de pagini pe minut si la un cost de achizitie de 4.170 de euro, a precizat Viorica Mocanu, director de marketing al Konica Minolta Business Solutions Romania.

Compania are in plan ca anul acesta sa vanda aproximativ 175 de echipamente digitale color, din totalul de 440 estimate ca se vor vinde anul acesta in Romania, si aproximativ 2.750 de echipamente digitale alb-negru, din cele 12.850 de unitati estimate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO