Business Hi-Tech

Konica-Minolta: In trei trimestre am vandut cat tot anul trecut

Konica-Minolta: In trei trimestre am vandut cat tot anul trecut

Helmut Ignat, director general al Konica Minolta Romania: Cresterea economica se resimte in businessul nostru, pentru ca avem comenzi atat de la companii romanesti care se dezvolta, cat si de la multinationale care vin in Romania.

20.10.2006, 18:19 199

Compania Konica Minolta Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a produselor si serviciilor de imprimare & copiere pentru birou, estimeaza ca va inregistra anul viitor o cifra de afaceri de aproximativ 15 mil. euro, cu 15% mai mult decat in acest an.
"In primele 3 trimestre ale acestui an am vandut acelasi numar de echipamente multifunctionale color cat in intregul an 2005. Daca facem comparatia rezultatelor obtinute dupa primele 3 trimestre ale lui 2006 cu perioada similara din 2005, cifra de afaceri a inregistrat o crestere cu aproximativ 20%", a declarat Helmut Ignat, director general al Konica Minolta Business Solutions Romania.
"Numarul unitatilor de echipamente multifunctionale laser monocrom si cel al imprimantelor laser color au inregistrat o crestere cu 20%, iar cel al unitatilor de echipamente multifunctionale laser color, o crestere cu 120%. Ne dorim ca in 2006 sa avem o crestere a cifrei de afaceri cu 15% - 20%, in timp ce pentru anul urmator avem un obiectiv similar, o crestere de peste 15%", a adaugat el.
"Cresterea economica se resimte in businessul nostru, pentru ca avem comenzi atat de la companii romanesti care se dezvolta, cat si de la multinationale care vin in Romania", a mai spus Ignat. Konica Minolta este prezenta de 15 ani pe piata locala si este distribuitor de copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale, servicii si solutii de management al documentelor.
Conform oficialilor companiei, anul trecut in Romania s-au vandut 63.153 de imprimante laser, din care 6.473 au fost imprimante laser color, un segment pe care Konica Minolta sustine ca este lider de piata.
"Am avut o cota de 38,8% in ceea ce priveste numarul de unitati de multifunctionale laser color (copier based) si 34,4% in ceea ce priveste valoarea acestora din totalul aceleiasi piete", a declarat Viorica Mocanu, Marketing Manager al companiei. "Cota de piata detinuta de Konica Minolta la sfarsitul anului 2005, in Romania, pe segmentul echipamentelor multifunctionale laser monocrom a fost de 20,19 %, respectiv 23,24% daca excludem segmentul de multifunctionale low-end pe care Konica Minolta nu il distribuie", a adaugat ea.
Konica Minolta sustine ca detine o cota de piata de 35,1% si pe segmentul de multifunctionale laser monocrom destinate mediului office, cu modelul Bizhub 250, al carui pret este de aproximativ 4.000 de euro. Pentru a stimula vanzarile, compania le ofera direct clientilor solutii de finantare. "Daca vor sa achizitioneze unul dintre echipamente, clientii pot obtine finantare direct de la noi, fara sa fie implicata nicio banca si fara a plati dobanzi", conform oficialilor Konica Minolta.
Compania are in acest moment 120 de angajati, un numar aproximativ egal cu cel de anul trecut. "Nu avem in momentul de fata planuri de a angaja noi oameni, ci mai ales de crestere a productivitatii", a spus Ignat.
Konica Minolta s-a mutat intr-un sediu nou, aflat in zona Piata Domenii. "Am ales aceasta zona atat pentru ca 75% din clientii nostri sunt in nordul Bucurestiului, cat si datorita faptului ca aici avem avantajul ca am putut amenaja si un depozit", a afirmat Helmut Ignat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO