Business Hi-Tech

Konica Minolta isi finanteaza clientii pentru a vinde mai mult

27.01.2006, 20:52 26

Konica Minolta Business Solutions Romania, companie ce ofera solutii de managament al documentelor, are ca obiectiv pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 15% fata de 2005, au declarat oficialii companiei pentru Ziarul Financiar.

Cifra de afaceri a companiei pe anul trecut a fost de 11 milioane de euro, conform lui Helmut Ignat, director general Konica Minolta.

"Pe langa echipamente vom oferi si consultanta, si nu in ultimul rand solutii variate de finantare (n.r. - rate, leasing si Minolta Paper Managment) pentru achizitia echipamentelor", a declarat Helmut Ignat, director general Konica Minolta. Minolta Paper Managment este modalitatea prin care un client poate plati doar numarul de pagini imprimate, fara sa cumpere echipamentul.

Echipamentele oferite de companie se pot clasifica in copiatoare digitale (multifunctionale care au la baza functia de copiere, dar care pot fi folosite si ca imprimanta de retea, scanner sau fax) si imprimante laser.

Ambele categorii de echipamente pot fi alb-negru sau color.

"Anul trecut am acordat o mai mare importanta culorii si am promovat cu succes echipamentele color destinate mediului office", explica Igant.

In 2005, compania a realizat trecerea completa de la echipamentele analogice la cele digitale si a vandut cu 51% mai multe copiatoare digitale si imprimante laser alb/negru si cu cu 214% mai multe copiatoare color, conform lui Ignat. In ceea ce priveste imprimantele laser color, volumul vanzarilor s-a dublat fata de 2004. "Daca ne raportam la prognozele IDC privind totalul pietei din Romania, ne asteptam ca valorile cotelor noastre de piata sa fie de 22% pentru copiatoarele digitale monocrome si de 53% pentru copiatoarele color", precizeaza Ignat.

Volumul total al vanzarilor de copiatoare (alb-negru si color) va creste in 2006 cu 11-12% fata de 2005. In ceea ce priveste imprimatele laser, este posibil ca aceasta piata sa creasca cu pana la 60%, conform estimarilor lui Ignat.

"Aceste estimari sunt sustinute si de modul in care au evolut si continua sa evolueze preturile si calitatea produselor. Daca in urma cu cativa ani utilizatorii individuali nu se puteau gandi la achizitia unei imprimante laser color, acum acestea au devenit foarte accesibile, cu preturi situandu-se deja in jurul a 200-250 euro", explica Ignat.

In Romania, piata este in plin proces de maturizare, iar tendinta ei este de a ajunge la structura pietei occidentale. "In ceea ce priveste dinamica vanzarilor, piata de echipamente de birou locala este intr-o ascesiune mai pronuntata fata de alte piete, unde sunt segmente pe care se inregistreaza procente de crestere mult mai mici", explica Ignat.

Totusi, dimensiunea si structura pietei nu sunt comparabile cu cele ale pietelor vest-europene sau central-europene, factorul principal de diferentiere fiind cel al ponderii mai mari a echipamentelor laser color si high-end din totalul copiatoarelor si imprimantelor vandute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO