Business Hi-Tech

Librăria digitală CorectBooks vrea să vândă 50 de cărţi pe zi

Autor: Magraon Andreea

03.10.2010, 23:55 60

Librăria digitală CorectBooks, lansată săptămâna trecută decompania Virtual Big Bang, estimează ca va vinde 50 de cărţi pe zi.Investiţia în magazinul online, care are în prezent aproximativ 150de titluri în limba română, a fost de aproximativ 100.000 de euro,au declarat pentru ZF oficialii companiei.
"Titlurile disponbile pe site în acest moment au preţuri cuprinseîntre 5 şi 90 de lei, fiind cu 30-40% mai mici decât cel alcărţilor pe hârtie", au spus ei. Spre exemplu, la capitolul"Economie", există un singur titlu, de la editura Niculescu -"Noile tipuri de contracte în relaţiile economice", de AndreiDobrescu, disponibil la 13,26 de lei.
Cărţile vândute sunt cumpărate de la edituri, autori, de lamoştenitorii acestora. În cazul cărţilor pentru care nu trebuie săfie plătite drepturi de autor şi pe care nu le au editurile, elesunt cumpărate de la anticariate şi tranformate apoi în formatelectronic.

"Cărţile pot fi citite şi de pe majoritatea smart phone-urilor,dacă au instalată o aplicaţie de citire a documentelor în formatpdf. Majoritatea aplicaţiilor necesare sunt gratuite. Pentrumoment, cărţile de pe CorectBooks sunt livrate doar în format pdfînsă, pe măsură ce ne dezvoltăm serviciile, ele vor putea fidescărcate şi în alte formate precum epub sau mobi", au mai spusreprezentanţii librăriei digitale. CorectBooks are în prezent 20 deangajaţi.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului acţionarii Virtual BigBang sunt companiile Ans News, care deţine 40% din acţiuni, şi ArchIndustries Holding, care are 60%. Potrivit datelor din piaţă, ArchIndustries Holding este controlată de omul de afaceri DinuPatriciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO