Business Hi-Tech

Limitele libertăţii: Facebook închide o pagină care chema pe palestinieni la revolte împotriva Israelului

Autor: Adrian Voicu

29.03.2011, 20:28 98

Reţeaua de socializare Facebook, cunoscută ca mediu de promovarea protestelor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, a decis săînchidă o pagină care îi chema pe palestinieni să se revolteîmpotriva Israelului.

Pagina, intitulată "Third Palestinian Intifada" (A treiaIntifadă Palestiniană), a avut peste 350.000 de fani în momentulînchiderii. Prin intermediul ei, palestinienii erau chemaţi înstradă, pe 15 mai pentru a începe o revoltă. "Ziua Judecăţii vaveni peste noi doar după ce musulmanii îi vo omorî pe evrei", searăta pe pagină.

Reţeaua socială a argumentat decizia declarând că deşi pagina aînceput cu o chemare la un protest paşnic, comentariile ulterioareau regresat chemând în mod direct la violenţe.

"Monitorizăm paginile care sunt raportate şi când acesteaîndeamnă la violenţe sau exprimări ale urii - aşa cum s-a întâmplatîn acest caz - trebuie şi vom continua să le închidem", a declaratmanagerul de comunicări pe probleme de politică publică al FacebookAndrew Noyes.

Într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută fondatorului FacebookMark Zuckerbert, ministrul israelian Yuli Edelstein a declarat căpagina includea incitări la violenţă, cerându-i acestuia să închidăpagina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO