Business Hi-Tech

Listarea Facebook ar putea crea peste 1.000 de milionari în dolari

Listarea Facebook ar putea crea peste 1.000 de milionari în dolari

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2011, 00:00 720

Peste 1.000 de oameni - foşti şi actuali angajaţi ai Facebook - care încă au acţiuni la cea mai mare reţea socială din lume vor deveni milionari în dolari în momentul listării la bursă a companiei care are la nivel mondial peste 800 de milioane de utilizatori, scrie Reuters.

Chiar şi în cazul în care Facebook se va lista la o valoare mai mică decât cea de 100 mld. dolari vehiculată pe piaţă, mulţi proprietari de acţiuni vor deveni automat milionari şi vor fi astfel capabili să-şi îndeplinească unele dintre cele mai nebuneşti vise.

De altfel, potrivit Reuters, care a stat de vorbă cu persoane aflate în această situaţie, deja s-au format grupuri de foşti şi actuali angajaţi ai Facebook care fac planuri cum vor cheltui banii. Unul dintre viitorii milionari are în plan să călătorească în spaţiu. Un alt grup, de actuali şi foşti angajaţi ai Facebook, are în plan o expediţie în Mexic, de exemplu, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO