Business Hi-Tech

Lopată, Atypical Games: Ne aşteptăm la o creştere de 10% după recordul de iPhone-uri vândut de Apple

Andrei Lopată

Andrei Lopată

Autor: Ioana Nita

30.01.2015, 00:08 734

Echipa de 20 de români de la Atypical Games a obţinut în perioada 2012-2014 venituri de 7 mil. dolari din vânzarea de jocuri, cele mai mari venituri fiind obţinute de la milioane de clienţi din SUA

Vânzările record realizate de gigan­tul american Apple cu noile modele de iPhone - iPhone 6 şi iPhone 6 Plus -, vor ge­nera o creştere de circa 10% pentru veniturile companiei româneşti Aty­pical Games, care dezvoltă jocuri pentru platforma iOS.

În perioada octombrie-decembrie 2014, primul trimestru din anul fiscal 2015 al Apple, vânzările de iPhone-uri au atins nivelul record de 75 milioane de unităţi, cu 46% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2013. „Noi dezvoltăm jocuri premium şi automat suntem fericiţi că se vând bine noile dispozitive Apple pentru că astfel sunt puse în valoare şi noile noastre jocuri. Spre exemplu, cel mai recent joc lansat, Radiation Island, nu funcţionează decât pe iPhone-urile şi iPad-urile care rulează sistemul de operare iOS 8“, a spus Andrei Lopată, fondator şi CEO al companiei Atypical Games (Fosta Revo Solutions), care are afaceri anuale de 2 milioane dolari, din care peste 90% provin de la Apple.

„Ne aşteptăm ca vânzările record de iPhone-uri să aibă un impact pozitiv şi pentru businessul nostru. Cel mai probabil veniturile vor creşte cu circa 10%, ţinând cont de faptul că profilul jucătorilor cărora ne adresăm sunt bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 60 de ani“, a completat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO