Business Hi-Tech

Stripe - partenerul Apple în sistemul de plăţi mobile, evaluat la 3,5 miliarde de dolari

Stripe - partenerul Apple în sistemul de plăţi mobile,...

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2014, 00:01 222

Stripe Inc., un start-up fondat în anul 2009 de irlandezii Patrick şi John Collison, care oferă companiilor servicii de procesare pentru tranzacţii online sau de pe echipamente mobile şi care este parte a noului serviciu de plăţi al Apple, a primit o nouă finanţare de 70 mil. dolari, care îl evaluează la 3,5 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Runda de finanţare a dublat practic evaluarea Stripe faţă de luna ianuarie, când aceasta fusese stabilită la 1,75 mld. dolari. Pe lista investitorilor Stripe se află fonduri de investiţii precum Founders Fund, General Catalyst, Sequoia Capital şi  Khosla Ventures.

Apple a anunţat în septembrie lansarea Apple Pay, un serviciu de plăţi mobile care foloseşte un cip cu NFC, senzorul de amprentă al telefonului şi un alt cip care stochează criptat informaţiile legate de plăţi. Peste un milion de carduri au fost activate în cadrul sistemului Apple Pay în timpul primelor 72 de ore de la lansarea acestuia, potrivit Apple.

Companiile de carduri de credit au informat Apple că este deja lider în sistemul de plăţi contactless cu telefonul mobil, la punctele de vânzare. Circa 220.000 de comercianţi din SUA dispun de tehnologia necesară pentru citirea semnalelor emise de telefoanele clienţilor serviciului Apple Pay.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO