Business Hi-Tech

Lovitură în plin pentru cel mai valoros startup românesc din toate timpurile: Presa internaţională anunţă că UiPath a rămas fără directorul financiar şi că vrea să dea afară 400 de oameni

Lovitură în plin pentru cel mai valoros startup românesc din toate timpurile: Presa internaţională anunţă că UiPath a rămas fără directorul financiar şi că vrea să dea afară 400 de oameni

Autor: Alex Ciutacu

24.10.2019, 00:04 17847

UiPath, cel mai valoros startup de tehnologie fondat de un român, a concediat până la 400 de persoane, potrivit platformei InformationAge.

O sursă internă citată în presa internaţională sugerează că această decizie ar fi surprinzătoare, în contextul în care liderul pieţei de RPA a atras anul acesta o rundă de finanţare Seria D de 568 milioane dolari. Potrivit sursei, ritmul în care cheltuie cash-ul este „semnificativ mai mare decât la orice altă companie RPA”.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al UiPath a declarat pentru sursa citată că „în timp ce businessul a crescut într-un ritm incredibil, este natural să reevaluăm echipele şi investiţiile interne din când în când. În acest caz am luat decizia de a reduce personalul în zonele care nu se aliniază cu ţintele noastre de business. Această decizie a afectat mai puţin de 400 de persoane la nivel global. Însă, chiar şi cu aceste schimbări, încă avem cu 50% mai mulţi angajaţi decât aveam la 1 ianuarie 2019”.

Potrivit presei internaţionale, directorul financiar al companiei, Marie Myers, va părăsi compania, după ce s-a alăturat echipei UiPath la începutul anului.

Daniel Dineş, fondator şi CEO UiPath, a spus că la fiecare 90 de secunde câştigă un client nou, în cadrul unui eveniment organizat în Las Vegas pentru a marca lansarea unei noi generaţii de roboţi software.

La nivel global UiPath are peste 3.200 de angajaţi, dintre care 1.000 lucrează la sediul din Bucureşti.

 
 
AFACERI DE LA ZERO