Business Hi-Tech

Lovitură în plin pentru cel mai valoros startup românesc din toate timpurile: Presa internaţională anunţă că UiPath a rămas fără directorul financiar şi că vrea să dea afară 400 de oameni

Lovitură în plin pentru cel mai valoros startup...

Autor: Alex Ciutacu

24.10.2019, 00:04 17892

UiPath, cel mai valoros startup de tehnologie fondat de un român, a concediat până la 400 de persoane, potrivit platformei InformationAge.

O sursă internă citată în presa internaţională sugerează că această decizie ar fi surprinzătoare, în contextul în care liderul pieţei de RPA a atras anul acesta o rundă de finanţare Seria D de 568 milioane dolari. Potrivit sursei, ritmul în care cheltuie cash-ul este „semnificativ mai mare decât la orice altă companie RPA”.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al UiPath a declarat pentru sursa citată că „în timp ce businessul a crescut într-un ritm incredibil, este natural să reevaluăm echipele şi investiţiile interne din când în când. În acest caz am luat decizia de a reduce personalul în zonele care nu se aliniază cu ţintele noastre de business. Această decizie a afectat mai puţin de 400 de persoane la nivel global. Însă, chiar şi cu aceste schimbări, încă avem cu 50% mai mulţi angajaţi decât aveam la 1 ianuarie 2019”.

Potrivit presei internaţionale, directorul financiar al companiei, Marie Myers, va părăsi compania, după ce s-a alăturat echipei UiPath la începutul anului.

Daniel Dineş, fondator şi CEO UiPath, a spus că la fiecare 90 de secunde câştigă un client nou, în cadrul unui eveniment organizat în Las Vegas pentru a marca lansarea unei noi generaţii de roboţi software.

La nivel global UiPath are peste 3.200 de angajaţi, dintre care 1.000 lucrează la sediul din Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO