Business Hi-Tech

Mălin Ştefănescu îi predă ştafeta lui Marius Istrate la conducerea TechAngels

Marius Istrate, noul preşedinte al TechAngels.

Marius Istrate, noul preşedinte al TechAngels.

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.06.2023, 17:00 60

Marius Istrate, cu peste 18 ani de experienţă în industria de IT, preia conducerea grupului TechAngels - prima asociaţie a investitorilor de tip business angel din România - de la Mălin Ştefănescu, care a fost preşedintele grupului în ultimii patru ani, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii asociaţiei TechAngels.

„Planul pe care l-am propus colegilor din TechAngels are în vedere creşterea profilului nostru ca asociaţie, astfel încât să rămânem prima opţiune pentru sprijin atunci când start-up-urile caută finanţare. (...) Am mai propus un plan pentru creşterea procentului de start-up-uri din protofoliul nostru comun care să ajungă la runde de serie A, ca o măsură a puterii TechAngels de a sprijini evoluţia start-up-urilor. Cea de-a treia direcţie din mandatul pe care mi l-am asumat se referă la conturarea unor poltici de stimulare a investiţiilor de tip angel, ceea ce presupune intensificarea dialogului cu autorităţile şi partenerii din ecosistem”, a spus Marius Istrate, noul preşedinte al TechAngels.

În cei peste 18 ani de experienţă în industria de IT, Marius Istrate a condus şi dezvoltat echipe, cu un focus pe recrutarea de talente, internaţionalizare şi dezvoltarea echipelor de leadership. Din această poziţie s-a familiarizat cu mediul start-up din România, Franţa, Germania şi Marea Britanie. În perioada 2017-2020, a fost Chief People Officer la UiPath, unde a ajutat la creşterea echipei de la 100 la 3.000 de oameni la nivel global. De trei ani a abordat rolul de investitor tip angel şi are în portofoliu start-up-uri precum Flowx.ai, SmartDreamers, BunnyShell, YouniChoice, OxidOS, Parol, CarsUp pe care le consiliază. Portofoliul personal de investiţii include şi investiţii sindicalizate şi participări la fonduri.

Noul Consiliul de Conducere al grupului de investitori tip angel va fi format din Mălin Ştefănescu, Mihai Guran, Matei Dumitrescu, Cosmin Curticăpean (toţi patru aflaţi la un nou mandat la conducerea grupului) şi din Anca Petcu, Sebastian Cochinescu, Sabin Gîlceavă, Ciprian Harabagiu, Dimitris Matsakis şi Ştefan Morcov, noi membri desemnaţi.

TechAngels împlineşte anul acesta 10 ani de activitate perioadă în care grupul a injectat peste 40 de milioane de euro în ecosistemul de start-up-uri tech românesc. Asociaţia a crescut de la un număr iniţial de 18 persoane la 132 de membri, iar comunitatea extinsă include peste 240 de start-up-uri în portofoliul agregat şi alte peste 1.000 de start-up-uri întâlnite în pitch-uri organizate direct sau prin diferitele programe de accelerare, potrivit reprezentanţilor TechAngels.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO