Business Hi-Tech

Microsoft: La fiecare 14 programe descărcate de pe internet, unul conţine viruşi

18.05.2011, 13:17 189

De fiecare dată când un website vă anunţă că trebuie sădescărcaţi un nou software pentru a putea viziona un film saupentru a rezolva o problemă, analizaţi întrebarea de două ori.Există riscul ca acel program să fie virusat, informează site-ulcomputerworld.com.

Potrivit declaraţiilor făcute marţi de oficialii Microsoft, unuldin 14 programe descărcate de pe internet poate fi virusat. Deşicompania a creat o aplicaţie care ajută utilizatorii să evitesoftware-urile cu potenţial de risc, care este integrată înInternet Explorer, 5% dintre aceştia ignoră alertele şi descarcăinvoluntar viruşi de tip Trojan horse.

Cu cinci ani în urmă, browserele nu erau destul de performante,iar hackerii puteau să trimită fişiere de tip Trojan tuturorutilizatorilor care nu ştiau la ce risc sunt expuşi. În prezent,majoritatea browserelor pot fi actualizate imediat în funcţie denoul tip de problemă apărută iar hackerii au adoptat altemodalităţi de a-şi distribui viruşii.

"Hackerii şi-au dat seama că nu este foarte greu de a determinautilizatorii să acceseze fişiere de tip Trojan", a declarat AlexStamos, partener fondator al companiei de consultanţă a securităţiiIsec Partners, care este de părere că acestă "inginerie asocializării" este o mare problemă în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO