Business Hi-Tech

Microsoft si Time Warner, anchetate de UE

26.08.2004, 00:00 12

Comisia Europeana a inceput ieri o ancheta detaliata a planurilor corporatiilor Microsoft si Time Warner Inc. de a prelua controlul firmei americane ContentGuard Holdings Inc., transmite presa internationala.
Gigantul software si Time Warner planuiesc sa participe in proportii egale la ContentGuard, care produce tehnologie de protectie a filmelor digitale impotriva copierii ilegale, o prioritate importanta a caselor de productie de film si a firmelor de software.
"Companiile au fost informate de intentia Comisiei Europene de a incepe o investigatie legata de aceasta achizitie", a declarat purtatorul de cuvant pe probleme de concurenta al Comisiei, Amelia Torres.
Un raport al autoritatii de control al fuziunilor si achizitiilor din Uniunea Europeana a aratat ca operatiunea ar putea intari pozitia dominanta pe piata a Microsoft.
Comisia va examina, de asemenea, in ce masura temerile ca achizitia ar putea duce la integrarea pe verticala a Microsoft pe alte piete au suport real.
Conform oficialului Uniunii Europene, Comisia va lua o decizie finala in acest caz pana la 6 ianuarie 2005.
Companiile Microsoft si Time Warner investesc in prezent sume mari in tehnologia de protectie a filmelor digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO