Companii

Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi

Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi

Autor: Bogdan Cojocaru

22.04.2011, 13:44 59

Microsoft intenţionează să majoreze salariile angajaţilor şirecompensele în acţiuni pentru a păstra şi atrage personaltalentat, a afirmat CEO-ul producătorului de software, SteveBallmer, citat de Reuters.

Microsoft, care ca şi Google sauYahoo! riscă să piardă angajaţi de top în favoarea unor companiimai noi precum Facebook, trebuie să îmbunătăţească modul în carerecompensează şi sprijină cei mai talentaţi salariaţi, a menţionatBallmer într-un memoriu intern.

"De-a lungul istoriei, am fostlocul în care oamenii au venit când au vrut să facă ceva remarcabilcu ajutorul programelor, componentelor de calculatoare sauserviciilor. Schimbările pe care le aducem ne vor ajuta să neasigurăm că Microsoft continuă să fie locul în care talentele vinsă schimbe lumea", a spus CEO-ul Microsoft.

Schimbările se vor produce dinseptembrie, a adăugat el.

Decizia companiei vine după ceGoogle a majorat cu 10% salariile angajaţilor în acest an.Microsoft intenţionează să mărească, printre altele, remuneraţiileacordate în diviziile cu pieţe în dezvoltare rapidă.

Documentul menţionează căangajaţii vor beneficia de schimbarea în salarii a stimulenteloracordate în acţiuni. Acţiunile Microsoft sunt la acelaşi nivel caîn urmă cu zece ani.

Compania a suspendat creşterilesalariale bazate pe merit pentru toţi angajaţii în urmă cu doi ani,când a disponibilizat 5.000 de salariaţi, sau 5% din personalultotal, pentru a reduce cheltuielile. Microsoft a revenit lapolitica majorărilor "modeste" pentru merit în 2010.

Anul trecut, angajaţii au fostanunţaţi că trebuie să contribuie la asigurările sociale pentruprima dată în istoria companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO