Business Hi-Tech

Mira Telecom a depus singura ofertă pentru sistemul IT destinat bursei de peşte din Tulcea

Mira Telecom a depus singura ofertă pentru sistemul IT...

Autor: Adrian Dumitrache

15.12.2014, 00:00 681

Oferta - singura primită de către ANPA - a fost depusă în asociere cu European Funds Invest SRL Bucureşti şi Mira Software Technologies SRL Bucureşti.

Cu o durată de 7 luni de la data atribuirii, contractul a fost estimat la 3,73 milioane de lei, TVA inclusă.

"Obiectivul de investiţie este înfiinţarea unei burse de peşte electronice, prin intermediul căreia să fie licitată şi comercializată producţia piscicolă din aria Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD).
Situaţia actuală impune implementarea unui sistem informatic specific activităţii Bursei de Peşte, care va acoperi la nivel minimal suportul operaţional pentru: activităţile de achiziţie de peşte de la punctele autorizate (cherhanale), gestiunea logistică a mijloacelor de transport (proprii sau închiriate) pentru activităţile de transport peşte, activităţile de licitaţie a peştelui, activităţile de livrare a peştelui dupa licitaţie, gestiunea furnizorilor de peşte şi a clienţilor Bursei de Peşte, gestiunea stocurilor de peşte, gestiunea plăţilor către furnizori, gestiunea incasărilor", se arată în caietul de sarcini disponibil pe www.e-licitatie.ro.

Printre produsele pe care autoritatea contractantă le va achiziţiona se numără şi sistemele necesare asigurării securităţii acestor spaţii, respectiv camere de supraveghere, echipamente de înregistrare a imaginilor, sistem de alarmă antiefracţie cu senzori de fum şi prezenţă pentru punctul central, precum şi un sistem control acces cu cititoare de carduri şi carduri magnetice.

Finanţarea contractului va fi asigurată prin Programul Operaţional pentru Pescuit, parte a Fondului European pentru Pescuit.

Guvernul anunţa în luna decembrie a anului 2011 că pescarii profesionişti şi asociaţiile de pescari din zona Deltei şi a Mării Negre vor fi obligate să vândă peştele la o bursă care va fi construită la Tulcea, cu o investiţie de 28 milioane lei, finanţare asigurată din fonduri nerambursabile alocate prin Fondul European pentru Pescuit şi de la buget.

"Bursa de Peşte din Tulcea va concentra oferta de produse pescăreşti provenite din zona Deltei Dunării şi a Mării Negre, prin cele 14 puncte de colectare aparţinând Bursei unde asociaţiile de pescari şi pescarii profesionişti din aria Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vor avea obligaţia de a transporta peştele capturat. Se creează astfel posibilitatea comercializării peştelui direct prin Bursa de Peşte, unde preţul se stabileşte în mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal şi la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanţi. La rândul lor, cumpărătorii vor beneficia de produse comercializate în condiţii optime de igienă şi conservare", se arăta într-un comunicat transmis atunci de Guvern.

ANPA a fost înfiinţata prin OUG 69/ 2004, pentru modificarea şi completarea Legii 192/2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura. Agenţia este responsabilă pentru definirea şi implementarea politicii referitoare la conservarea şi administrarea resurselor acvatice vii, existente în apele maritime şi continentale, acvacultură, procesarea şi organizarea pieţei produselor pescăreşti, structurile de pescuit şi acvacultură.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost înfiinţată în 1990 şi este responsabilă pentru conservarea şi managementul biodiversităţii, ecosistemelor şi resurselor naturale din Delta Dunării. Instituţia se află în subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO