Business Hi-Tech

Mişcare surpriză: Orange începe să ducă în casele clienţilor de retail propria reţea de fibră până la finele anului. „Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei reţele de fibră optică.“

Mişcare surpriză: Orange începe să ducă în casele...

Autor: Adrian Seceleanu

08.11.2019, 07:00 2018
Orange, liderul pieţei locale de telecomunicaţii, cu afaceri de peste 1,2 mld. euro anul trecut, face în pre­zent ultimele teste cu reţeaua proprie de fibră optică dezvoltată în mai multe localităţi din România până în casele clienţilor de retail şi va conec­ta primii consumatori la propria infra­structură până la finele acestui an.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat pentru ZF Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Mutarea făcută de Orange, care contemplă de mai mulţi ani dezvol­tarea propriei reţele fixe până în casele clienţilor de retail - indepen­dent de accesul contra cost la reţeaua riva­lilor de la Telekom - arată deter­minarea companiei de a deveni un ju­cător semnificativ în spaţiul serviciilor con­vergente fix-mobil, dar şi faptul că ope­ratorul nu are de gând să aştepte să atace cu întreaga forţă acest seg­ment până în momentul în care va reuşi să obţină toate aprobările pen­tru preluarea operaţiunilor fixe ale Telekom (fosta companie Romtelecom).

Mutarea vine şi în contextul în care Vodafone a finalizat preluarea companiei de cablu UPC şi a început deja să îşi facă simţită prezenţa pe piaţă, prin campanii de loializare a clienţilor ambelor companii care acum fac parte din acelaşi grup şi au aceeaşi echipă de management.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO