Business Hi-Tech

Motorola, contract de 2,1 mil. euro cu Ministerul Sanatatii

02.08.2007, 19:06 15

Motorola Israel va furniza echipamente de telecomunicatii in valoare 2,1 mil. euro Ministerului Sanatatii. Terminalele TETRA, care furnizeaza utilizatorilor acces la servicii de voce si date, vor fi utilizate de catre serviciile medicale de urgenta.
Echipamentele TETRA (sau TErrestrial Trunked Radio) sunt constituite dintr-un radio profesional mobil si o baza de emisie-receptie (cunoscuta si sub numele de walkie-talkie), si sunt concepute pentru a fi folosite de catre agentiile guvernamentale, in special de catre serviciile de urgenta.
Motorola Israel a castigat licitatia organizata de catre Ministerul Sanatatii, la care au mai participat Sitre Telecom si Telvent din Spania, B+W Electronic System din Germania, Kongsberg D&A din Norvegia, Ageximco si Rokura din Romania, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul institutiei.
In urma unei alte licitatii, Ageximco, cu sediul in Bucuresti, a fost desemnat furnizor de terminale GSM pentru Ministerul Sanatatii, castigand un contract in valoare de 718.512 euro.
Potrivit oficialilor Ministerului Sanatatii, conctractele vor fi semnate in luna august, urmand a fi finalizate peste 15 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24