Business Hi-Tech

Netopia MobilPay: Valoarea medie a plăţilor de Black Friday a scăzut la 450 de lei

Netopia MobilPay: Valoarea medie a plăţilor de Black...

Autor: Adrian Seceleanu

28.11.2016, 00:05 234

Valoarea medie a plăţilor realizate online cu ocazia evenimentului de shopping Black Friday a fost de 450 de lei în acest an, faţă de 500 de lei anul trecut, potrivit datelor comunicate de Netopia MobilPay, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de plăţi electronice.

“Valoarea medie a plăţilor s-a situat, anul acesta, la circa 450 lei, faţă de 500 lei, anul trecut, însă s-au remarcat şi plăţi record, precum şi multe tranzacţii în Bitcoin”, conform datelor companiei, care are în portofoliu peste 1.000 de comercianţi online care au organizat promoţii de Black Friday. Peste 22% dintre plăţile de Black Friday au fost în rate, cu cardul de credit, faţă de 5%, ponderea tranzacţiilor online în rate raportată de Netopia MobilPay în luna octombrie a acestui an. “Salutăm clienţii care au ales să achite în Bitcoin. Într-o singură zi s-a înregistrat echivalentul a 30% din totalul plăţilor în moneda digitală intermediate într-o lună normală, iar coşul mediu achitat în Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 1.000 lei”, declară Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia MobilPay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO