Business Hi-Tech

Nokia nu pleacă doar de la Jucu: val de concedieri şi în Ungaria

Nokia nu pleacă doar de la Jucu: val de concedieri şi în Ungaria

Autor: Adrian Seceleanu

09.02.2012, 00:03 1460

Grupul finlandez Nokia, care a închis anul trecut fabrica pe care o deţinea în România în judeţul Cluj, a anunţat un nou plan de concedieri care vizează aproximativ 4.000 de oameni şi care va lovi şi în unităţile deţinute de companie în Ungaria. Cei 4.000 de angajaţi vor fi daţi afară din fabricile de telefoane din Finlanda, Ungaria şi Mexic, concomitent cu un transfer al producţiei către Asia.

Fabricile de la Komarom - foto - (Ungaria), Reynosa (Mexic) şi Salo (Finlanda) vor fi reprofilate în unităţi de personalizare a smartphone-urilor pentru pieţele din Europa, America de Nord şi America Latină. Disponibilizările vor fi efectuate gradual pe parcursul acestui an.

Nokia a continuat să piardă teren anul trecut pe piaţa de telefoane mobile: cota de piaţă a scăzut cu 5,6% la 27%, iar vânzările s-au redus cu 7,9% deşi piaţa a fost în creştere.

Şi în România, Nokia a pierdut locul 1 pe smartphone în faţa Samsung, iar datele finale pe 2011 ar putea arăta că finlandezii au pierdut lupta şi pe segmentul low-cost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO