Business Hi-Tech

Note de mana preluate de Nokia

19.05.2003, 00:00 13

Producatorull de telefoane mobile Nokia a anuntat ca lucreaza in prezent la realizarea unui creion digital care va permite luarea de notite pe un suport special. Aceste notite  pot fi transferate apoi de pe suportul electronic pe telefonul mobil, sub forma de mesaje multimedia (MMS).
Notitele sunt stocate in forma de imagini fotografice (GIF), fiind transferate  de pe suport pe telefon printr-o conexiune wireless Bluetooth. Astfel, notitele salvate ca imagini pot fi trimise direct pe un alt telefon sau pe o adresa de email, pentru a fi printate.
Noul Digital Pen produs de Nokia se va conecta de asemenea la orice calculator care dispune de un port USB, pentru ca notitele sa poata fi transferate direct pe hard-disc. Creionul poate stoca in memoria sa 100 de pagini A5 de text (50 de format A4). Pentru a putea transforma notitele de mana in text pe computer, utilizatorul trebuie sa cumpere un software de recunoastere a scrisului, care poate fi gasit si la partenerii Nokia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO