Business Hi-Tech

Noul loc de munca sare acum si din telefonul mobil

27.01.2003, 00:00 20

Va cautati un loc de munca? Sau poate vreti sa angajati un specialist in software sau un contabil, spre exemplu? Acum puteti apela la un nou tip de agent de recrutare a fortei de munca: telefonul mobil.
Connex a lansat in urma cu cateva zile prima piata electronica de joburi care poate fi accesata de pe telefonul mobil.
Serviciul myX Job, disponibil pe portalul www.myX.net, se adreseaza atat persoanelor individuale care sunt in cautarea unor loc de munca cat si firmelor care vor sa recruteze.
"MyX Job are rolul unui agent virtual de resurse umane si este conceput atat pentru persoanele aflate in cautarea unui job, cat si pentru companiile care cauta angajati. Spre deosebire de alte site-uri de job-uri, myX aduce mai multa flexibilitate si mobilitate. Utilizatorul este instiintat pe telefonul mobil, prin SMS, imediat ce myX Job identifica o oferta corespunzatoare cerintelor sale. Cu myX Job, utilizatorul nu mai este nevoit sa intre pe site pentru a verifica rezultatele", explica Alexandru Hurdubaie, director data la Connex.
Pentru a beneficia de serviciul myX Job trebuie sa fiti utilizator inregistrat al portalului myX.
Daca esti utilizator inregistrat, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe portalul myX si apoi in myX Job si sa-ti introduci datele personale, iar agentul virtual de resurse umane va cauta si selecta joburile cele mai potrivite cu profilul tau.
"In prezent, myX Job ofera peste 200 de joburi, din diferite domenii de activitate, iar in viitor, va pune la dispozitia utilizatorilor sai noi facilitati, precum consilierea in vederea realizarii unui CV si sustinerea interviurilor online", a adaugat Hurdubaie.
Connex ofera acces gratuit la noul serviciu pana la 31 ianuarie 2003. Dupa aceasta data, compania va aplica tarife pentru serviciul myX Job intre 10 centi si un dolar, in functie de operatiunile efectuate si de solicitarile utilizatorilor. Tarifele urmeaza a fi facute publice, spun oficialii companiei.
Proiectul a fost realizat in trei luni impreuna cu compania de web design Vodanet si cu site-ul de recrutare eJobs.ro. Cu Vodanet, Connex a mai colaborat pentru realizarea rubricilor de jocuri de de licitatii tot de pe portalul myX.net.
Connex este liderul pietei de telecomunicatii din Romania, cu 2,5 milioane de clienti GSM, inregistrati in noiembrie 2002. Actionarii principali ai MobiFon, compania care furnizeaza serviciile Connex, sunt operatorii telecom Telesystem International Wireless (TIW) din Canada si Vodafone din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO