Business Hi-Tech

Noul pariu al Samsung: medicamentele pentru cancer

Foto: AFO

Foto: AFO

Autor: Ioana Nita

21.12.2015, 00:00 1906

Grupul sud-coreean Samsung, cunoscut drept cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, îşi îndreaptă acum atenţia şi spre producţia de medicamente pentru industria farmaceutică, în condiţiile în care vânzările de telefoane mobile şi cipuri încep să înregistreze scăderi, scrie Wall Street Journal.

„ Vedem oportunităţi de creştere în acest domeniu, dată fiind inovaţia care poate fi adusă de IT, medicină şi biologie laolaltă“, a  spus Lee Jae-Yong, vicepreşedinte în cadrul Samsung Eletcronics. Grupul sud-coreean produce deja, într-o fabrică de 740.000 de metri pătraţi din cartierul Songdo din apropierea capitalei Seul, medicamente pentru cancer dezvoltate de Bristol-Myers Squibb, ţinta sa fiind de a deveni cel mai mare producător de medicamente biologice (create din celule vii) din lume. 

În ultimii patru ani, Samsung a investit 2,74 miliarde de dolari în construirea fabricilor şi a laboratoarelor de cercetare, grupul aşteptându-se la venituri de circa 42 miliarde de dolari din fabricarea medicamentelor în 2020, faţă de 28 de miliarde de dolari anul acesta.

La nivel mondial, industria medicamentelor biologice va genera venituri totale de aproximativ 184 miliarde de dolari în 2015, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţa Evaluate din Marea Britanie.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO