Business Hi-Tech

O platformă de tip TripAdvisor pentru sănătate, susţinută de Eduardo Saverin, cofondatorul Facebook, a strâns 25 milioane dolari

Eduardo Saverin

Eduardo Saverin

Autor: Ioana Nita

18.03.2019, 00:00 76

CXA Group, un start-up din Singapore sprijinit de Eduardo Saverin, cofondatorul Facebook, a reuşit să obţină 25 milioane de dolari pentru a se extinde şi în restul Asiei, prin vânzarea de obligaţiuni convertibile către un grup nou de investitori din care face parte şi HSBC Holdings Plc, scrie Bloomberg.

Printre ceilalţi investitori se numără Singtel Innov8, Telkom IndonesiaMDI Ventures, Sumitomo Corp. Equity Asia, Muang Thai Fuchsia Ventures, Humanica Pcl şi Heritas Venture Fund. Anterior, start-up-ul a mai obţinut încă 33 milioane de dolari prin intermediul a două runde de finanţare. 

CXA Group a dezvoltat o platformă online bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale, care le propune companiilor un serviciu personalizat de sănătate pentru angajaţii lor. Practic, platforma este un agregator de beneficia corporate – “Ceea ce TripAdvisor a făcut pentru industria de turism, noi facem pentru cea de asigurări de sănătate şi wellness”, potrivit descrierii companiei. CXA Group a fost fondat în 2013 de către Rosaline Chow Koo, care şi-a început propriul business la 50 de ani, după ce a condus firma Mercer Marsh Benefits.

În prezent, CXA Group lucrează cu peste 600 de companii şi 400.000 de angajaţi din 20 de ţări. Compania şi-a crescut veniturile cu 65% în 2018 şi se aşteaptă să le dubleze anul acesta. Fondatoarea CXA a refuzat să ofere informaţii despre actuala evaluare a companiei, care în 2017 a atins 100 milioane de dolari, însă a precizat că ţinteşte să ajungă la 1 miliard de dolari – ceea ce industria tech defineşte a fi un unicorn, în următorii 3-5 ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO