Business Hi-Tech

Oracle: Vom avea mare grija de clientii PeopleSoft

09.12.2004, 00:00 18

Oficialii producatorului american de software pentru afaceri Oracle au anuntat ca vor face tot posibilul pentru a oferi servicii de calitate actualilor clienti ai rivalului PeopleSoft, afirmand ca acestia sunt principalul motiv pentru care Oracle a facut mai multe oferte de cumparare a PeopleSoft in ultimul an si jumatate.
Plecarea in masa a clientilor PeopleSoft catre alte companii, odata ce oferta de cumparare de 6,8 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari) ar fi acceptata, poate ameninta succesul intregii operatiuni de preluare gandita de Oracle, scrie presa internationala.
Conform co-presedintelui Oracle Safra Catz, compania se arata dispusa sa ofere ?suport tehnic chiar mai mult decat i se cere" celor 12.750 de clienti actuali ai PeopleSoft, daca intelegerea de cumparare va fi perfectata.
Daca Oracle va reusi sa pastreze cea mai mare parte a clientilor PeopleSoft, veniturile aduse de acestia vor sprijini investitiile in cercetare si dezvoltare de care Oracle are mare nevoie pentru a concura cu liderul pietei, compania germana SAP, comenteaza presa internationala.
?Trebuie sa cheltuim la fel de mult ca si SAP (n.r. pe cercetare si dezvoltare). O baza cat mai mare de clienti este singura modalitate prin care ne putem atinge scopul", a declarat Catz.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO