Business Hi-Tech

Orange: Exista un risc de reducere a cererii, dar nu ne schimbam tintele pe 2008

Orange: Exista un risc de reducere a cererii, dar nu ne schimbam tintele pe 2008

Ion Sclifos, director Cash Management&Financial Information al Orange Romania: Telecomunicatiile asigura sistemul care ajuta la buna functionare a organismului unei afaceri si a comunitatii in ansamblu, prin urmare continuam sa ne desfasuram activitatea fara a resimti un impact major al crizei economice internationale atata vreme cat oamenii au nevoie de comunicare. Orange Romania are circa 3.000 de angajati si va continua sa recruteze personal in special pentru posturi in departamentele tehnic si comercial.

27.10.2008, 19:04 204

Manifestarea crizei financiare internationale si in Romania ar putea reduce cererea pe piata telecom, insa natura indispensabila a serviciilor de profil ar putea compensa aceasta tendinta, a declarat Ion Sclifos, directorul Cash Management&Financial Information al Orange Romania.

"Date fiind conditiile actuale ale activitatii economice, majoritatea sectoarelor industriale vor fi expuse riscului reducerii cererii datorata incetinirii consumului ca urmare a costurilor ridicate ale indatorarii populatiei. Inevitabil, sectorul telecomunicatiilor ar putea suferi de un asemenea efect al restrangerii consumului. Cu toate acestea, natura indispensabila a acestui serviciu ar putea compensa tendinta reducerii utilizarii lui", a afirmat Sclifos.
El a spus ca evolutia actuala a pietelor financiare indica o repozitionare a fluxului economic de finantare prin prisma discontinuitatii dintre cerere si oferta.
"Efectele acestui flux de corectie a preturilor se vor resimti in economia reala insa abia dupa urmatorul exercitiu financiar, care va evidentia profunzimea acestui impact", a apreciat reprezentantul Orange Romania, cel mai mare operator local de telecomunicatii mobile dupa numarul de clienti, care a depasit 10 milioane de utlizatori la finele lunii iunie. Sclifos a afirmat ca manifestarea crizei financiare nu va afecta planurile de dezvoltare ale Orange Romania in 2009, investitiile urmand sa fie orientate cu precadere catre extinderea infrastructurii de telecomunicatii si a retelei teritoriale de magazine.
"Telecomunicatiile asigura sistemul care ajuta la buna functionare a organismului unei afaceri si a comunitatii in ansamblu, prin urmare continuam sa ne desfasuram activitatea fara a resimti un impact major al crizei economice internationale atata vreme cat oamenii au nevoie de comunicare. Orange Romania are circa 3.000 de angajati si va continua sa recruteze personal in special pentru posturi in departamentele tehnic si comercial", a spus Sclifos.
El a adaugat ca managementul Orange Romania isi mentine estimarea ca la finele anului 2008 operatorul va consemna venituri de 1,3 miliarde de euro. Cu un an in urma, compania a raportat o cifra de afaceri de 4,04 miliarde de lei (1,211 miliarde de euro), in crestere cu 7,5% in lei fata de anul 2006.
Sclifos a mai spus ca Orange Romania isi asigura fondurile necesare pentru dezvoltarea afacerilor prin reinvestirea profitului net. In 2007, profitul Orange a atins 1,21 miliarde de lei, in scadere cu 13,9% fata de anul precedent. "Nu avem contracte de credit sau alt gen de imprumuturi in derulare", a afirmat reprezentantul operatorului.
El a adaugat ca operatorul nu este afectat de volatilitatea cursului monedei nationale, care s-a apropiat si de nivelul de 4 lei/euro in prima parte a lunii octombrie.
"Dat fiind ca facturile pentru serviciile de telefonie sunt exprimate in euro, exista o marja a fluctuatiilor de schimb valutar pe care o prevedem de fiecare data in buget", a aratat Sclifos.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24