Orange: Ne aşteptăm cel puţin la o dublare a traficului de date

17 dec 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, se aşteaptă ca anul vi­itor traficul pe internet generat în reţeaua sa mobilă să în­re­gistreze cel puţin o dublare în raport cu 2014, pe fon­dul creşterii nu­mă­rului de smartphone-uri şi a consumului de conţinut.

„Estimăm pentru anul viitor mai mult decât o du­blare a traficului de date“, a declarat într-un interviu pentru ZF Ştefan Slav­nicu, directorul tehnic al Orange, care coor­donează o echipă de câteva sute de oameni şi gestionează un buget anual de câteva zeci de milioane de euro.

Principalul factor de creştere a traficului de date este adopţia accelerată a telefoanelor inteligente, afirmă Slavnicu. „Nu există o le­gătură liniară între numărul de abonaţi şi traficul pe care îl consumă, dar în acelaşi timp putem să vedem că o creştere mică a numărului de clienţi poate genera o creştere exponenţială a tra­ficului de date. Din punctul de vedere al dimensionării re­ţelei eu ur­mă­resc această creştere de tra­fic care vine odată cu adop­ţia smart­phone-urilor.“

Peste 50% din te­lefoa­nele vândute de Orange acum sunt smart­phone-uri, în timp ce în urmă cu aproximativ trei ani ponderea era mai mică de 20%.

În acest an Orange a investit peste 100 mil. euro în reţea, cu 30% mai mult decât în anul 2009.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre planurile de investiţii ale Orange 

- planurile privind extinderea reţelei 4G

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.12.2014

 
Cuvinte cheie:
Orange
, trafic de date
, internet
, consum
, smartphone
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide