Business Hi-Tech

Ordine in afaceri

Ordine in afaceri
01.06.2004, 00:00 13

Carti de vizita pe birou, carti de vizita in servieta, carti de vizita in buzunar...
Oamenii de afaceri se confrunta cu o avalansa de astfel de cartonase, care de obicei asteapta  Pastele Cailor pentru a fi ordonate intr-o baza de date in computer sau PDA. Business Card Reader, un dispozitiv mic si destept, rezolva rapid problema. Inghite cartea de vizita, o citeste si transfera instantaneu, printr-un cablu USB, datele in calculator, asezandu-le pe categorii. Deputatul Varujan Pambuccian este unul dintre putinii romani posesori ai unui astfel de gadget, adus din strainatate, pentru ca nici o companie de IT nu s-a gandit sa-l importe. Modelul pe care l-a ales este WorldCard Office produs de compania americana Pen Power, la pretul de 100 USD. Politicianul spune ca si-a alimentat baza de date cu informatiile de pe 300 de carti de vizita in doar cateva ore.
"Cu micile retusuri - neavand soft in limba romana, nu recunoaste de pilda cuvantul <bulevard> - orice carte de vizita poate fi introdusa in baza de date din computer in 20-30 de secunde. Iar daca mai dai cateva zeci de dolari, ii poti atasa o tavita de gen feeder in care pui teancul de business cards si redearul le ia la scanat singur", explica el. La final, ai o baza electronica de date care iti salveaza nervii si banii.
O multime de companii propun astfel de dispozitive. go4it! vi le recomnada pe cele produse de firma I.R.I.S., ceva mai scumpe dar performante.



Pret: 202 USD
www.irisusa.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24