Business Hi-Tech

OTE, care a plecat de pe piaţa de net fix din România prin vânzarea Romtelecom, începe să pună fibră optică cu bani din „PNRR“-ul grec

OTE, care a plecat de pe piaţa de net fix din România...

Autor: Adrian Seceleanu

11.07.2022, 14:00 329

Grupul elen OTE, care a vândut către francezii de la Orange fostul Romtelecom - businessul de net fix şi televiziune din România - va extinde reţeaua de fibră optică din Grecia inclusiv cu bani din planul de redresare şi rezilienţă scris de guvernul de la Atena, conform unui anunţ al companiei.

Compania va implementa reţele de fibră optică în 12 regiuni, altele decât cele reprezentate de cele mai mari oraşe din Grecia. Detaliile au fost prezentate odată cu semnarea unui acord de finanţare de 150 mil. euro pentru aceste lucrări cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Împrumutul de 150 mil. euro acordat de BERD către OTE este format din 56 mil. euro din resursele proprii ale BERD, o tranşă de 94 mil. euro finanţată de PNRR-ul grec, în timp ce contribuţia OTE va fi de aproximativ 38 mil. euro.

„Acordul reflectă rolul crucial al planului naţional de redresare şi rezilienţă, Grecia 2.0, în implementarea unor investiţii pentru tranziţia digitală“, a comentat ministrul grec de finanţe Christos Staikouras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO