Business Hi-Tech

Parlamentul votează vicepreşedinţii ANCOM pentru următorii şase ani

Parlamentul votează vicepreşedinţii ANCOM pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

10.10.2023, 00:04 224

Parlamentul va analiza marţi candidaturile depuse pentru cele două funcţii de vicepreşedinte ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi apoi va şi vota cine va ocupa poziţiile care vor deveni vacante în această săptămână, după expirarea mandatelor deţinute din 2017 de Bogdan Iana şi Eugen Lovin. Cei doi vicepreşedinţi vor candida pentru un nou mandat, dar nu este clar dacă vor avea susţinerea partidelor de la guvernare sau dacă acestea vor prefera alţi candidaţi. Conform mai multor surse apropiate discuţiilor, pentru cele două poziţii PNL şi PSD iau în calcul şi pe deputaţii Pavel Popescu (PNL) şi Eugen Dogariu (PSD) dar şi pe Cristin Popa, în prezent director executiv în cadrul ANCOM.  Procedurile de desemnare a candidaţilor pentru şefia ANCOM sunt centrate mai degrabă pe calcule politice, relaţiile candidaţilor cu liderii partidelor, şi modul în care partidele negociază între ele cum îşi împart funcţiile de la diferite autorităţi şi instituţii. La fel ca în luna mai, când Parlamentul l-a votat surprinzător în funcţia de preşedinte al ANCOM pe Valeriu Zgonea, un politician al cărui nume nu are rezonanţă în industria de telecomunicaţii, şi în prezent sunt absente orice dezbateri publice privind datele obligatorii care ar trebui să se regăsească în CV-urile candidaţilor sau privind obiectivele pe care aspiranţii la funcţii şi le propun.

În mod simteric şi foştii preşedinţi ai ANCOM Sorin Grindeanu şi Vlad Stoica au plecat din poziţia de preşedinte al ANCOM fără să fi prezentat public un raport de activitate pe marginea căruia să existe discuţii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO