Planul polonezilor de la Alior Bank: Vrem să ajungem la 500.000 de clienţi împreună cu Telekom pe piaţa din România

19 oct 2017 Autor: Ioana Nita

De la stânga la dreapta Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom România, Celina Walenkiewicz, director executiv adjunct al Alior Bank, Magdalena Progra-Stepien, director general al T-Mobile Bank, Claudia Butac, director general al sucursalei Alior Bank din România.

Telekom România şi Alior Bank au lansat pe piaţa locală servicii bancare digitale sub umbrela Telekom Banking, care includ pentru moment doar conturi curente, carduri de debit şi servicii de schimb valutar. Noua entitate mizează pe gradul mare de acoperire a serviciilor internet, fixe şi mobile, precum şi pe rata ridicată de penetrare a smartphone-urilor în România.

Banca Alior din Polonia, fondată în 2008 de grupul italian Carlo Tassara, a încheiat un par­teneriat cu operatorul Telekom România pentru a oferi servicii bancare digitală pe piaţa locală, ţinta sa fiind de a atrage jumătate de milion clienţi în decurs de patru ani pentru Telekom Banking – entitatea locală sub care vor fi furnizate serviciile financiare. Astfel, România devine a doua piaţă în care Alior Bank se aliază cu Deutsche Telekom pentru a lansa servicii bancare digitale, după Polonia, iar Telekom România este primul operator de comunicaţii care intră pe segmentul bancar. 

„România este o piaţă foarte atractivă pentru noi. După ce am făcut cercetarea de piaţă pe sementul bancar, ne-am dat seama că vom fi foarte competitivi. În perioada următoare estimăm că vom atrage câteva sute de mii de clienţi pentru Telekom Banking, ţinta pentru următorii patru ani fiind de a ajunge la jumătate de milion de clienţi”, a declarat pentru ZF Celina Walenkiewicz, director executiv adjunct al Alior Bank.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.10.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, piata
, clienti
, polonezi
, polonia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide