Business Hi-Tech

Plasmele si LCD-urile isi metin ritmul de ieftinire

01.09.2006, 19:19 18

Preturile televizoarelor cu ecrane LCD si cu plasma vor pastra tendinta descendenta si vor scadea cu 30% sau mai mult in anul 2007, pe fondul extinderii capacitatilor de productie si a diminuarii costurilor, potrivit producatorului sud-coreean LG Electronics, citat de presa internationala.
"Anul trecut reducerea preturilor a fost de circa 30% pentru televizoarele cu plasma si ceva mai mult pentru televizoarele LCD. Ne asteptam la acelasi lucru pentru anul 2007", a declarat Chan Kim, director de marketing la divizia de ecrane a LG.
LG isi mentine obiectivul de a deveni principalul producator de ecrane pana in anul 2007.
Compania sud-coreeana ocupa, in prezent, locul doi in ierarhia producatorilor de televizoare cu plasma si detine pozitia a cincea in clasamentul producatorilor de televizoare LCD, potrivit firmei de cercetare de piata DisplaySearch.
Kim apreciaza ca tehnologiile de producere a ecranelor LCD si a celor cu plasma vor coexista in perioada urmatoare, in conditiile in care plasma este utilizata, in principal, pentru televizoarele de dimensiuni mai mari, cu diagonala de peste 42 de inchi (circa 106 centimetri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24