Business Hi-Tech

Platforma de investiţii în start-up-uri tech SeedBlink a devenit furnizor de servicii de finanţare participativă, în urma autorizaţiei primite de la ASF

Platforma de investiţii în start-up-uri tech SeedBlink...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.11.2022, 00:02 146

SeedBlink, platforma de investiţii pentru start-up-uri active în domeniul tehnologiei, a obţinut din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din România autorizarea în calitate de furnizor de servicii de finanţare participativă, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

La nivel european, doar alte patru platforme au primit această autorizaţie de la jurisdicţiile locale (din care doar două cu suport pentru equity), active cu precădere în partea vestică a Europei: Spania, Letonia, Olanda şi Franţa. „Am început demersurile pentru paşaportarea autorizaţiei în statele membre UE.

SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de graniţele ţării, în siguranţă, în start-up-uri cu ADN european, alături de cea mai puternică reţea de business angels şi fonduri de Venture Capital. Autorizaţia măreşte capacitatea noastră de coinvestiţie cu o participare situată între 100.000 şi 5 milioane de euro per rundă“, a spus Carmen Sebe, CEO, SeedBlink.

Astfel, potrivit European Crowdfunding Services Providers Regulation (ECSPR), o platformă de crowdfunding autorizată trebuie să respecte o serie de măsuri de protecţie a investitorilor – cum ar fi Fişa de informaţii esentiale privind investiţia (KIIS), pe care start-up-urile trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding. 

„Aceasta trebuie să includă riscurile unei investiţii şi se concentrează pe informaţii importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile şi comisioanele investitorilor şi tipurile de instrumente oferite.“

De asemenea, furnizorii de servicii de crowdfunding au dreptul de a dezvolta o piaţă secundară unde investitorii îşi pot revinde investiţiile finanţate prin crowdfunding, conform ECSPR.

„(...) Autorizaţia primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial şi la protecţia investitorilor într-un mod cât mai riguros. Ne-am ambiţionat să continuăm susţinerea start-up-urilor şi scale-up-urilor de tehnologie şi să contribuim la dezvoltarea, mai întâi a ecosistemului românesc, şi acum şi a celui european, ca un hub de inovaţie (...) „, a spus Andrei Dudoiu, managing partner al SeedBlink.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO