Business Hi-Tech

„Poate că nu vom mai cumpăra maşini, ci vom închiria mobilitate, iar e-mailul va fi înlocuit de teleprezenţă“

„Poate că nu vom mai cumpăra maşini, ci vom...

Autor: Adrian Seceleanu

25.09.2013, 00:06 463
Oamenii ar putea renunţa în viitor să îşi cumpere maşini şi vor închiria în schimb mobilitate, vor prefera locuinţe aflate mai aproape de locul de muncă, aproape 70% din ei vor locui în mari centre urbane, iar la birou o consolă de jocuri ar putea înlocui computerul folosit în prezent.
 
Acestea sunt câteva dintre elementele unor scenarii de pe masa de lucru a lui Martin Eder  - vicepreşedinte pentru inovaţie al grupului austriac Kapsch, cu afaceri anuale de 1 mld. euro în IT, telecom şi tehnologii pentru sisteme de transport inteligente - al cărui job este să monitorizeze aceste tendinţe şi să contribuie la dezvoltarea unor produse şi servicii care să fie relevante pe piaţă şi peste 5 sau 10 ani.
 
Companiile de tehnologie vor funcţiona într-o nouă realitate, iar soluţiile lor trebuie să fie relevante pentru o lume în care, spre exemplu, oamenii vor cumpăra din ce în ce mai puţine maşini personale, preferând să le închirieze la nevoie sau să utilizeze mai mult sistemele de transport public, a spus într-un interviu cu ZF la Viena Martin Eder. „Poate că în viitor nu ne vom mai cumpăra maşini, ci doar mobilitate. Uitaţi-vă la noile generaţii - care nu mai sunt ataşate emoţional de maşini la fel de mult“, crede Eder. Declinul din vânzările de maşini va fi determinat de un complex de factori, de la apariţia unor mari concentrări urbane, megaoraşe, în care atât sistemul de taxare, cât şi sistemele de transport inteligent vor stimula aceste alegeri, cât şi faptul că oamenii vor prefera să locuiască mai aproape de birou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO