Business Hi-Tech

Portalul Connex, realizat in colaborare cu Bertelsmann

14.06.2005, 21:11 19

Portalul mobil Play, lansat de operatorul de telefonie mobila Connex si dedicat utilizatorilor de telefoane 3G si GSM, a fost realizat in colaborare cu compania Arvato, divizia de servicii media a gigantului german Bertelsmann, au anuntat oficialii Arvato.

Compania germana furnizeaza continut multimedia pentru categoriile muzica, video, wallpaper si animatii din portalul Connex si ofera asistenta tehnica operatorului roman. Valoarea contractului nu a fost facuta publica.

"Este o colaborare importanta pentru dezvoltarea noastra europeana", a spus Arne Wolter, vicepresedinte pentru relatia cu operatorii si furnizorii de Internet la Arvato. "Suntem de parere ca in Europa de Est, unde adesea infrastructura nu are o calitate deosebita, exista un mare potential de crestere".

Connex a lansat portalul Play in urma cu o saptamana, denumindu-l "primul portal mobil 3G din Romania".

Play este practic un site de Internet pe care utilizatorii il pot vizita folosind telefonul mobil pentru a accesa o varietate de servicii - stiri, muzica, videoclipuri, tonuri de apel, televiziune, divertisment.

Portalul este accesibil atat posesorilor de telefoane obisnuite GSM dotate cu tehnologie de comunicatie GPRS, cat si posesorilor de telefoane 3G. Daca este accesat de pe un telefon 3G, viteza de acces a serviciilor din portal este de pana la 384 kbps, adica de 10 ori mai mare decat prin GPRS, conform oficialilor Connex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO