Business Hi-Tech

Prima etapă a reţelei Netcity din Bucureşti va fi finalizată peste patru luni

Autor: Adrian Dumitrache

07.12.2011, 00:00 822

Prima etapă a proiectului Netcity va fi finalizată în martie 2012, când reţeaua de telecomunicaţii va ajunge la o lungime de 846 km şi se va extinde cu 2.500 km în a doua etapă, a declarat directorul tehnic al Netcity Telecom, Adrian Mihai.

"În prezent, prima etapă de dezvoltare a Netcity este realizată în proporţie de 65%. Iniţial, prima etapă trebuia încheiată până în decembrie 2010, dar declanşarea crizei financiare a dat peste cap termenele stabilite prin contract. Până în prezent, Netcity Telecom a investit câteva zeci de milioane de euro în dezvoltarea reţelei", a spus Mihai, prezent la un eveniment de specialitate. El a adăugat că extinderea reţelei telecom va continua să necesite fonduri semnificative, în acest sens fiind atras un nou partener în structura acţionariatului Netcity Telecom, compania israeliană Elbit.

"Este vorba de Elbit Sisteme, care, pentru un aport în numerar, a intrat în acţionariatul Netcity Telecom", a afirmat Mihai, fără să ofere alte detalii. Potrivit datelor companiei, aproximativ 10.000 de clădiri au fost racordate la reţeaua Netcity, iar operatorii au instalat peste 3.000 km de cabluri, urmând să se ajungă la peste 10.000 km până în decembrie 2012. Contractul pentru realizarea reţelei NetCity a fost semnat în iunie 2008, pe o perioadă de 49 de ani, între Primăria Bucureşti şi UTI Systems, alături de Netcity Telecom, obiectul fiind realizarea infrastructurii pentru telecomunicaţii din surse private. Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro şi ar fi trebuit să se încheie în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO