Business Hi-Tech

Primul telefon cu Microsoft Windows Phone 7.5 ”Mango” a venit de la Fujitsu Toshiba şi nu de la Nokia

Primul telefon cu Microsoft Windows Phone 7.5 ”Mango” a venit de la Fujitsu Toshiba şi nu de la Nokia

Autor: Ştefan Vrabie

27.07.2011, 15:15 915

Primul telefon cu ediţia "Mango" a sistemului de operareMicrosoft Windows Phone 7 a fost lansat marţi la Tokyo de cătrecompania Fujitsu Toshiba, scrie revista PCWorld.

Lansarea telefonului IS12T de la Fujitsu Toshiba a venit la doarcâteva ore după ce Microsoft a declarat că sistemul de operareMango este gata pentru a fi instalat în telefoanele mobile, faptpentru care am putea vedea alte telefoane cu acestă platformă înurmătoarele săptămâni din partea altor companii.

IS12T are un ecran de 3,7 inchi şi o cameră foto de 13,2megapixeli, are la bază tehnologia CDMA şi conectivitate Bluetoothşi Wi-Fi. Mobilul cântăreşte 113 grame, iar oficialii FujitsuToshiba spun că bateria ar trebui să ofere mai mult de 11 zile destandby şi mai mult de 6 ore de convorbire. Telefonul are o memoriede stocare de 32GB şi este rezistent la apă.

Smartphone-ul este primul din dispozitivele mobile care suntprogramate să apară pe parcursul următoarelor luni, cu careMicrosoft speră să semnalizeze întoarcerea sa pe piaţasmartphone-urilor ca şi jucător important.

În ciuda faptului că se găsesc mii de aplicaţii destinatesistemului de operare şi noua platformă care a înlocuit WindowsMobile are foarte multe recenzii, în general pozitive, vânzările aufost limitate de de un val de dispozitive noi cu sistem GoogleAndroid şi de multe actualizări ale sistemului dezvoltat de Apple,iOS.

Microsoft, cel mai mare producător de soft din lume, a acaparatdoar 2,7% din totalul pieţei de smartphone-uri în primul trimestrual anului 2011, potrivit firmei de cercetare IDC. Un an mai devremeîn cursul primului trimestru din 2010, cota sa de piaţă era de7,1%. În ceea ce priveşte numărul telefoanelor livrate, cele cuWindows Phone 7 sau Windows Mobile (6) a scăzut de la 3,9 milioanede unităţi la 2,8 milioane în cele două perioade analizate.

Mango, sau oficial "Windows Phone 7.5" adaugă aproximativ 500 deîmbunătăţiri la platforma Windows 7, potrivit companiei. Acesteainclud caracteristici noi precum "e-mail conversation view" care vaface discuţiile pe e-mail asemănătoare unui chat. Printre funcţiilenoi mai întâlnim "threds" o caracteristică care adună împreunătext, mesaje instant şi chat-ul Facebook, precum şi InternetExplorer 9 pentru o navigare pe internet mai rapidă.

O parte din aceste îmbunătăţiri vor putea fi văzute în noultelefon IS12T produs de Fujitsu Toshiba Mobile Communication.Telefonul va fi disponibil din septembrie, la momentul acestenecunoscându-se mai multe detalii legate de preţ.

Fujitsu Toshiba Communication este una din companiile partenereMicrosoft care dezvoltă telefoane cu platforma Mango. Alte companiide menţionat sunt Acer din Taiwan şi ZTE din China, dar cele maimulte telefoane cu acest tip de platformă vor fi aşteptate dinpartea comapanie Nokia.

Producătorul finlandez de telefoane mobile şi-a pus baza înMicrosoft pentru dezvoltarea sistemelor de operare pentruviitoarele telefoane Nokia încă de la începutul acestui anprintr-un parteneriat cu compania americană. Nokia pierde cotă depiaţă în faţa concurenţilor agresivi, dar rămâne unul dintre ceimai mari producători de smartphone-uri din lume, fapt care oferăcompaniei Microsoft potenţial de a schimba ceva pe piaţasmartphone-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO