Business Hi-Tech

Producătorul britanic de cipuri Arm a strâns aproape 5 mld. dolari într-una dintre cele mai mari oferte de listare din acest an

Producătorul britanic de cipuri Arm a strâns aproape 5...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.09.2023, 13:00 210

Producătorul britanic de cipuri IT Arm, achiziţionat în 2016 de SoftBank, a strâns aproape 5 miliarde de dolari în oferta sa publică iniţială (IPO), scrie Bloomberg. Compania a stabilit preţul de 51 de dolari per acţiune, strângând astfel suma totală de 4,87 miliarde de dolari.

Arm a fost evaluată la aproximativ 54,5 miliarde de dolari şi urmează să fie listată joi pe Nasdaq, sub simbolul „ARM“. La începutul anului 2020, compania de tehnologie Nvidia a vrut să cumpere Arm pentru 40 de miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare fuziune din istoria sectorului de profil. Compania a abandonat tranzacţia la începutul anului 2022 din cauza opoziţiei din partea autorităţilor de reglementare.

În urma eşecului achiziţiei, Arm a decis, în 2022, să înceapă procedurile pentru listarea pe bursă, printr-o ofertă publică. Iniţial, IPO-ul era programat pentru finalul lunii martie 2023. De asemenea, SoftBank a anunţat că are în plan să facă compania Arm publică odată cu anunţul celor de la Nvidia privind terminarea eforturilor de realizare a fuziunii.

În toamna anului trecut, Arm Holdings Limited a depus public o declaraţie de înregistrare la Comisia americană de supraveghere a pieţei de capital (SEC) cu privire la propunerea de ofertă publică iniţială (IPO) a acţiunilor depozitare americane (ADS) reprezentând acţiunile sale ordinare. Arm a solicitat listarea ADS-urilor pe piaţa Nasdaq Global Select sub simbolul „ARM“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO