Business Hi-Tech

Producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată XREAL a luat o finanţare de 60 mil. dolari pentru a concura cu Apple

Producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată...

Autor: Ioana Nita

30.01.2024, 00:04 88

XREAL, producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată (AR), a obţinut o finanţare de 60 de milioane de dolari într-o nouă rundă strategică, investiţiile totale obţinute de companie până în prezent ridicându-se la 300 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor din presa internaţională. 

Producătorul chinez de ochelari AR nu a dezvăluit momentan investitorul principal din noua rundă care a dus evaluarea XREAL la peste un miliard de dolari. Printre finanţatorii de până acum se numără Alibaba, Nio Capital, Sequoia, Kuaishou şi Gentle Monster. Anunţul XREAL privind noua finanţare vine cu câteva zile înainte de lansarea pe piaţă a ochelarilor AR creaţi de gigantul american Apple - Vision Pro.

„Această ultimă rundă strategică de strângere de fonduri ne consolidează poziţia pe piaţa globală de AR, ne creşte obiectivele de expansiune şi demonstrează un angajament puternic din partea partenerilor noştri de încredere pentru strângerea de fonduri. În calitate de prim unicorn în domeniul ochelarilor AR, vedem încotro se îndreaptă industria AR şi suntem onoraţi să continuăm să conducem şi să facem echipă cu cei mai buni din industrie astăzi, prin lansarea XREAL Air 2 Ultra în primăvară. 

Discuţiile cu dezvoltatorii, partenerii şi retailerii sunt în curs de desfăşurare acum pentru a face din primul an al XREAL Air 2 Ultra cel mai mare din istoria AR", a declarat Chi Xu, CEO şi cofondator al XREAL

Potrivit XREAL, noua finanţare va fi destinată cercetării şi dezvoltării şi extinderii fabricii, unde este produs şi fabricat motorul optic brevetat de companie pentru ochelarii săi AR. XREAL a declarat că extinderea fabricii sale va permite companiei să îşi intensifice şi mai mult producţia ochelarilor săi AR în 2025 şi ulterior, obiectivul său fiind de aduce informatica spaţială pe pieţele globale de consum.

În ianuarie, XREAL a anunţat că a livrat 350.000 de ochelari AR până în prezent, conform auganix.com. De asemenea, compania a dezvăluit cel mai recent produs al său  - XREAL Air 2 Ultra, care oferă consumatorilor un sistem de calcul spaţial complet la un preţ mai accesibil în comparaţie cu dispozitivele concurente, precum Vision Pro de la Apple şi Quest 3 de la Meta. Air 2 Ultra este disponibil pentru precomandă acum la preţul de 699 dolari, iar livrările sunt aşteptate să înceapă în martie.

Cea mai recentă rundă de strângere de fonduri şi anunţul recent al XREAL Air 2 Ultra vine într-un moment în care industria AR este martoră la o creştere semnificativă. Potrivit unui raport IDC, se preconizează că la nivel mondial cheltuielile pentru căşti AR/VR vor creşte de la 3,9 miliarde USD în 2023 şi la 16,2 miliarde USD până în 2027. În plus, IDC a mai precizat că XREAL a reuşit să acapareze 51% din piaţa căştilor de realitate augmentată în trimestrul al treilea al anului trecut.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO