Business Hi-Tech

Producătorul de jocuri online Zynga a cumpărat cu jumătate de miliard de dolari un studiou de animaţie

Producătorul de jocuri online Zynga a cumpărat cu...

Autor: Madalina Cerban

31.01.2014, 16:23 428

Zynga a făcut acest anunţ cu prilejul publicării rezultatelor sale financiare anuale, care au arătat o pierdere netă de 36,9 milioane de dolari în 2013, raportată la o cifră de afaceri a companiei de 873 de milioane de dolari.

Numai în cel de-al patrulea trimestru, pierderile companiei s-au ridicat la 25,2 milioane de dolari şi veniturile, la 176 de milioane de dolari.

"Am finalizat 2013 în forţă şi ne aşteptăm ca 2014 să fie un an în care vom creşte", a declarat directorul general al Zynga, Don Mattrick.

Zynga trebuie să fie o organizaţie mai eficientă, a spus însă Don Mattrick, justificând astfel concedierea celor 314 angajaţi, care reprezintă 15% din angajaţii societăţii.

Noile disponibilizări au fost anunţate în condiţiile în care un număr de 520 de posturi au fost deja restructurate în iunie 2013.

Însă în ciuda restructurărilor, Zynga a anunţat cumpărarea studioului de animaţie NaturalMotion. Zynga va plăti 391 de milioane de dolari în numerar pentru NaturalMotion, creator al unor jocuri pentru dispozitive mobile precum CSR Racing şi Clumsy Ninja. Totodată, producătorul de jocuri va distribui 39,8 milioane de acţiuni Zynga proprietarilor NaturalMotion, fapt care va ridica valoarea acestei tranzacţii la aproximativ 527 de milioane de dolari.

"Achiziţia NaturalMotion ne va permite să dezvoltăm centrul nostru de creaţie, să accelerăm dezvoltarea companiei pe dispozitivele mobile şi să introducem tehnologii şi instrumente de nouă generaţie. Toate acestea ne vor permite să creăm mai multe jocuri de succes", a spus Don Mattrick.

Producătorul de jocuri online Zynga este cunoscut pentru jocurile Farmville, Mafia Wars şi Cityville, foarte populare în rândul utilizatorilor reţelei de socializare Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24