Business Hi-Tech

Profitul LG Electronics, dublat pe seama vanzarilor de ecrane plate LCD

25.04.2006, 00:00 20

Rezultatele financiare anuntate de LG Electronics pentru primul trimestru al acestui an au depasit estimarile analistilor, care nu se asteptau la o dublare a profitului companiei, pana la valoarea de 169,4 mil. $ (141 mil. EURO). Anul trecut, compania obtinuse in aceeasi perioada un profit net de 87,8 mil. $. Cresterea castigurilor companiei a fost obtinuta in urma rezultatelor foarte bune ale companiei care produce ecrane LCD in parteneriat cu Philips.

Profitul companiei, din care LG detine 38%, a fost de 50,6 mil. $ (42 mil. EURO). In schimb, marja de profit pentru operatiunile cu telefoane mobile a scazut, urmare a vanzarilor slabe de pe piata mondiala si a cresterii cheltuielilor pentru campaniile de marketing, potrivit analistilor. LG, care ocupa locul patru in topul mondial al producatorilor de telefoane mobile, dupa Nokia, Motorola si Samsung, a inregistrat o marja de pierdere operationala de 0,4% in primul trimestru al acestui an, o diferenta uriasa fata de marja de profit de 8,1% din trimestrul patru al anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24