Business Hi-Tech

PwC: În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală

PwC: În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2019, 14:50 509

Circa 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate în următorii 10 ani de transformarea digitală generată de noile tehnologii, în condiţiile în care vor fi create 325.000 de noi locuri de muncă şi pentru alte 275.000 lucrătorii trebuie să-şi îmbunătăţească abilităţile digitale, arată un raport raportul PwC.

”Raportul prezintă în premieră pentru România potenţialul impact al noilor tehnologii asupra locurilor de muncă, fiind foarte util pentru cei preocupaţi de modul în care transformarea digitală va reconfigura modelele de afaceri, anumite industrii şi chiar economia ţării. Cea mai importantă observaţie este că dezvoltarea abilităţilor digitale ale angajaţilor devine vitală şi că, totodată, trebuie încurajate parteneriatele cu instituţiile guvernamentale pentru a căuta zone de interes comun, cum ar fi infrastructura, educaţia sau sănătatea, în care e nevoie de investiţii pentru a stimula adoptarea noilor tehnologii. În lipsa investiţiilor, nu pot apărea noi locuri de muncă în sectoare esenţiale”, spune Ionuţ Sas, Partener PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO