Business Hi-Tech

Radiocom începe testarea implementării TV digitale în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara

Radiocom începe testarea implementării TV digitale în...

Autor: Emil Popescu

18.06.2015, 00:00 709

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii Radiocom a demarat teste pentru implementărea televiziunii digitale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. „În contextul trecerii la sistemul de emisie digitală terestră a programelor de televiziune, începând din 17 iunie 2015 - dată la care emisiile de televiziune analogică terestră în UHF vor înceta - Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, sub coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaţională,  împreună cu Societatea Română de Televiziune, va derula o etapă premergătoare trecerii la emisia digitală terestră, prin implementarea unei soluţii de tranziţie a transmisiilor în format DVB-T2, cu acoperire în municipiile Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi“, au declarat reprezentanţii Radiocom.

În această fază, Radiocom va folosi o parte dintre echipamentele care au transmis în banda UHF (postul TVR 2). În prezent, se află în derulare licitaţia pentru achiziţionarea unor echipamente noi. În paralel, Radiocom va continua până la 31 decembrie 2016 emisia pe cale terestră a postului public de televiziune - TVR1 în format analogic, în banda de frecvenţă VHF, pentru a menţine continuitatea informării întregii populaţii a României. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO