Business Hi-Tech

Razie a poliţiei la birourile Google din Coreea de Sud

Razie a poliţiei la birourile Google din Coreea de Sud
10.08.2010, 16:24 36

Poliţia sud-coreeană a anunţat vineri că a efectuat o razie labirourile locale ale Google, în cadrul unei anchete privindposibila încălcare a legislaţiei privind datele cu caracterpersonal, scrie Financial Times.

Posibilele încălcări ale legislaţiei ar fi putut avea loc încadrul campaniei de colectare a datelor pentru aplicaţia StreetView, potrivit poliţiei sud-coreene.

Gigantul online a fost implicat la începutul lunii iunie într-unscandal mediatic după ce a recunoscut că a colectat "din greşeală"date cu caracter personal în operaţiunea de cartografiere pentruaplicaţia Street View.

Intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times, sefulGoogle, Eric Schmidt, a acuzat la acea dată un angajat al companieipentru colectarea ilegala de date. Programatorul ar fi inserat osecventa de cod in software-ul Street View "violand clar"procedurile fara a fi vazut de catre colegii sai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO