Business Hi-Tech

Românii au găsit bani pentru două milioane de mobile

Românii au găsit bani pentru două milioane de mobile
08.08.2010, 23:52 16

Vânzările de telefoane mobile au ajuns la aproximativ douămilioane de unităţi în primul semestru al acestui an, scădereapieţei fiind atenuată doar de segmentul telefoanelor inteligente,care reprezintă însă mai puţin de 10% din livrări, potrivit datelorVodafone, numărul doi pe piaţa locală de telecom.

"Vânzările de telefoane mobile de pe piaţa locală s-au situat laaproximativ două milioane de unităţi în prima jumătate a acestuian. Telefoanele de tip smartphone au avut o creştere netă atât înprocent, cât şi în număr de unităţi faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut", au spus oficialii Vodafone, care au estimat la 5milioane de unităţi vânzările de mobile din România din 2009. Peransamblu, piaţa însă a scăzut în primul semestru, potrivitestimărilor Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telecom.

"Vânzările de telefoane mobile au înregistrat o scădere valorică deaproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultatprevizibil având în vedere contextul economic actual." În primultrimestru vânzările de mobile scăzuseră cu 35%, la 42 mil. euro,potrivit companiei de analiză GfK România. Anul trecut, piaţa detelefoane mobile a fost de 253 mil. euro, potrivit GfK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO