Business Hi-Tech

Romtelecom şi Cosmote câştigă unul dintre cele mai mari contracte de pe piaţă, cu BCR

Romtelecom şi Cosmote câştigă unul dintre cele mai mari contracte de pe piaţă, cu BCR

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

10.05.2011, 15:18 1826

Romtelecom şi Cosmote, companiicontrolate de grupul elen OTE, au câştigat unul dintre cele maimari contracte de servicii de comunicaţii integrate de pe piaţă,cel cu cea mai mare bancă din România, BCR.

Contractul a fost semnat pe odurată de trei ani şi are o valoare de aproape 10 milioane de euro,potrivit datelor obţinute de ZF de pe piaţa telecom.

În urma câştigării licitaţieiorganizate de Banca Comercială Română în toamna anului trecut,Romtelecom devine principalul furnizor al băncii pentru serviciile:comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 de puncte deprezenţă), telefonie IP (o solutie IPTel integrată cu serviciul SIPTrunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotaţienon-geografică), în timp ce compania parteneră, COSMOTE, va furnizatelefonie mobilă şi internet pe telefonul mobil. Contractulpresupune şi integrarea de noi echipamente de comunicaţii Cisco decătre Romtelecom, companie care are mai multe certificări şicalitatea de partener Gold al firmei americane de echipamente dereţea.

"A fost o licitaţie dificilă, cucerinţe complexe, şi ne bucurăm că am reuşit să venim cu cea maipotrivită soluţie pentru Banca Comercială Română. Soluţia oferităva moderniza actualele servicii de comunicaţii de voce şi datepentru BCR şi va pregăti terenul pentru creşteri semnificative aleproductivităţii, cu posibilitatea de a integra şi interacţiona cualte aplicaţii cheie din cadrul instituţiei," declară GeorgeMakowski, Director Executiv Comercial, Segmentul Business,Romtelecom.

"Câştigarea acestei licitaţiidovedeşte încă o dată puterea sinergiilor dintre noi şiRomtelecom", declară Panos Makris, Director Executiv Comercial,COSMOTE România.

"BCR se afla în plin proces demodernizare, dezvoltare şi up-datare a serviciilor de comunicaţii.Vorbim aici de tot ce înseamna telefonia terestră, mobilă, dar şitransferuri de date. Soluţiile tehnice oferite de partenerul nostrusunt printre cele mai moderne la un nivel al costurilor foarteavantajos", a declarat Christian Franz Bruckner, Chief OperatingOfficer, Banca Comerciala Română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO