Business Hi-Tech

Romtelecom va avea 4-5 canale TV până la sfârşitul anului

Romtelecom va avea 4-5 canale TV până la sfârşitul anului

Autor: Magraon Andreea

15.09.2010, 23:10 183

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală deservicii TV, a lansat oficial marţi seara postul Dolce Sport, carea început să emită de luna trecută, iar compania intenţionează săaibă în portofoliu 4-5 canale TV până la finele anului.

"Lansarea oficială a Dolce Sport va fi urmată în viitorulapropiat de introducerea unor noi canale TV tematice sub brandulDolce, de muzică şi filme, care vor consolida poziţia de furnizorde divertisment a companiei prin care ne dorim să ne diferenţiem pepiaţă", a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv strategie şidezvoltarea afacerii. Romtelecom a primit în această săptămână dela Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţeaudiovizuale pentru încă trei canale TV, Dolce Movie 1, Dolce Movie2 şi Dolce Sport 2.

Strategia Romtelecom este de a atrage clienţi şi audienţă princonţinut. De aceea, compania este interesată în a achiziţiona câtmai mult conţinut sportiv pentru Dolce Sport. "Ne dorim ca acestcanal să reprezinte o alegere pentru clienţi. Pentru asta trebuiesă existe un conţinut atractiv. Fără drepturi de difuzare TVrelevante nu poţi să dezvolţi cu succes un canal tematic, cum esteDolce Sport. Vrem să devenim lideri şi vom face eforturi în aceastădirecţie", a mai spus Ghiman. El nu a oferit detalii cu privire labugetul Romtelecom pentru conţinut sportiv.

Romtelecom, care a devenit în mai puţin de patru ani numărultrei pe piaţa TV - cu puţin peste 900.000 de clienţi, are caobiectiv să ajungă în 2012 numărul unu pe piaţă, depăşind astfelRCS&RDS, chiar dacă grupul deţinut de orădeanul Zoltan Teszariare 2,7 milioane de clienţi pe TV. Potrivit datelor de pe piaţă,Romtelecom ar fi investit 0,4 milioane de euro în achiziţionareadrepturilor de difuzare şi transmisia meciurilor din Liga 2 acampionatului românesc de fotbal pe parcursul sezonului 2010-2011.32 de echipe se întrec în Liga 2 a României, ultima etapă a turuluiurmând a avea loc, conform deciziei Federaţiei Române de Fotbal, pe4 decembrie 2010. Potrivit lui Ghiman, partidele din această Ligăau înregistrat o audienţă de 1,2 puncte de rating, ceea ce înseamnăaproximativ 150.000 de telespectatori.

Canalul Dolce Sport este disponibil pe platformele Dolce(satelit şi IPTV) şi NextGen (cablu). Serviciul de televiziuneDolce are peste 900.000 de clienţi, în timp ce NextGen a atins întotal peste 160.000 de abonamente.

Una dintre viitoarele lupte pentru atingerea poziţiei de liderva fi cea pentru meciurile disputate în Liga I a României începândcu 2011/2012. Liga Profesionistă de Fotbal urmează să organizeze olicitaţie pentru aceste drepturi.

Lupta este una cu o valoare de zeci de milioane de euro. Spreexemplu, pentru Champions League se plăteşte 0,5 milioane de europe meci şi se obţin venituri de 50.000 de euro din publicitate. Deasemenea, pentru Europa League se plătesc circa 5 milioane de europe sezon.

Dolce Movie şi Dolce Movie 2, pentru care CNA a acordatRomtelecom licenţă audiovizuală, vor emite 24 din 24 de ore, peambele platforme Romtelecom Dolce: DTH şi IPTV. Ele vor fi lansateîn aproximativ o lună. Cele două posturi vor difuza filme înproporţie de 80% (drame, comedii, filme de acţiune, seriale),emisiuni de divertisment (10%), programe de informare (5%) şipublicitate şi teleshopping (5%). Jumătate dintre filmele difuzatevor fi europene şi o parte separată, de 2%, va consta în producţiiromâneşti.

Valoarea investiţiei, în plus faţă de investiţia actuală - de50.000 de euro în anul 2010 -, va fi de 10.000 de euro în 2011 şi1.000 de euro în 2012.

În ceea ce priveşte Dolce Sport 2, cel de-al treilea canal TVpentru care compania a primit licenţă, acesta va emite pentruînceput numai marţi şi miercuri, când va transmite meciurile dinUEFA Champions League, urmând să se dezvolte şi să preiatransmisiuni de la Dolce Sport, pentru ca acesta să nu fie preaîncărcat, potrivit lui Sergiu Panaite, şef al departamentului deştiri la Dolce Sport.

Transmisii Dolce Sport

  • 112 meciuri din UEFA Champions League
  • Liga a 2 a de fotbal a României
  • Campionatul de fotbal al Portugaliei
  • Cupa Ligii Franţei la fotbal
  • Cupa Braziliei la fotbal
  • Cupa mondială la handbal feminin
  • Campionatul de rugby al Franţei
  • Campionatul de rugby al Angliei
  • Rugby: "Autumn Internationals" - meciuri internaţionale lanivelul celor mai reprezentative echipe naţionale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO