Business Hi-Tech

RoTLD: de la 1 martie 2018 se face tranziţia către sistemul de înregistrare pentru domeniile .ro

RoTLD: de la 1 martie 2018 se face tranziţia către...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

14.12.2017, 12:49 2040

RoTLD informează că începând cu 1 martie 2018 se va efectua tranziţia către sistemul de înregistrare şi mentenanţă anuală pentru domeniile .ro, care se vor înregistra şi reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an şi maxim 10 ani. Serviciul de mentenanţă anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul.

Începând cu 1 martie 2018, deţinătorii de domenii „.ro” vor putea să achite contravaloarea serviciului de mentenanţă pentru perioada dorită de minim un an şi maxim 10 ani. Tariful practicat de registrul de domenii „.ro” va fi de 6 euro pe an, fără TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditaţi RoTLD). Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieţei europene din domeniu, ajustată la veniturile şi la puterea de cumpărare a românilor. Tariful practicat de către registrarul ICI Bucureşti (vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro pe an, plus TVA, potrivit RoTLD.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ţinând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanţă. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului, RoTLD pune la dispoziţie o aplicaţie de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată la adresa: https://forms.rotld.ro/simexpdate/?lang=ro.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici şi a recomandărilor ICANN, RoTLD va solicita utilizatorilor în baza Regulilor de Înregistrare şi a Contractului de Înregistrare, să verifice şi să actualizeze datele de contact cu ajutorul interfeţei online de administrare a domeniilor sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care administrează domeniul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO