Business Hi-Tech

S&T preia Fujitsu Services Romania

04.04.2003, 00:00 19

Compania austriaca S&T, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii informatice din Europa, a incheiat recent un acord de principiu pentru preluarea a sapte filiale ale Fujitsu Services, printre care si cea din Romania.
Cele doua parti au semnat si un acord de servicii, care va permite ca serviciile Fujitsu sa continue sa fie furnizate actualilor clienti la aceleasi standarde.
"Aceasta achizitie, cea mai importanta din istoria S&T, va consolida in mod semnificativ prezenta companiei pe piata din Europa Centrala si de Est si va asigura patrunderea pe noi piete precum Grecia si Malta", explica oficialii S&T.
La jumatatea anului trecut, compania austriaca a mai preluat, in Romania, furnizorul de solutii informatice si consultanta de afaceri Plaut Romania, filiala a grupului Plaut AG, de asemenea din Austria.
Fujitsu Services proiecteaza, construieste si opereaza sisteme si servicii IT pentru clienti din domeniile financiar, telecomunicatii, retail, utilitati publice si institutii guvernamentale. Activitatea de baza o reprezinta solutiile de management si outsourcing pentru infrastructura IT, networking si data center si gama completa de servicii conexe, de la consultanta pentru infrastructura pana la integrare si instalare.
Avand sediul la Londra, Fujitsu Services este segmentul de servicii IT pentru Europa al grupului Fujitsu. Pana in aprilie 2002, Fujitsu Services a functionat sub numele de ICL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24