Business Hi-Tech

Samsung a lansat un telefon cu memorie de 3 GB

18.10.2005, 19:14 19

Producatorul sud-coreean Samsung Electronics a lansat un telefon mobil cu memorie interna de 3 GB, acesta fiind mobilul cu cea mai mare capacitate de stocare din lume, conform oficialilor asiatici.

Telefonul SPH-V7900 poate inregistra pana la trei filme in format digital sau aproximativ 700 de melodii in memoria sa interna, care functioneaza in acelasi timp si ca hard-disk portabil pentru computere, scrie Forbes. Modelele de telefoane mobile existente in prezent pe piata au de obicei capacitati de stocare mult mai mici, de 100-250 MB.

Samsung se afla in lupta directa cu producatori precum Nokia si Motorola, iar acest produs ar putea sa reprezinte un argument mai serios pentru a castiga cota de piata, sunt de parere unii analisti.

Aparatul, care este o versiune avansata a unui model lansat in urma cu o luna si echipat cu memorie de 1,5 GB, mai este dotat cu o camera digitala de doi megapixeli si difuzoare stereo. Dezvoltarea de cipuri de memorie din ce in ce mai incapatoare si la dimensiuni suficient de mici pentru a fi inglobate in telefoanele mobile face ca aceste aparate sa devina centrul universului multimedia pentru utilizatori, a declarat Lee Ki-Tae, directorul diviziei producatoare de mobile a Samsung.

Telefonul va fi lansat initial pe piata sud-coreeana. Oficialii Samsung nu au facut publica deocamdata data lansarii pe piata americana sau pe cea europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO